Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR pakt punten tijdens rodermarktweekend

Sun 24 Sep, 16:11

Opstelling:

Hoving; Dijk, Hoving, Luinstra, Land; Poel, Rodenboog, Wolthuis, De Kleine; Vogelzang, Plat

Na drie wedstrijden stond ONR op een gedeeld tweede plaats met zes punten. Dit is iets wat voor het seizoen eigenlijk niemand had verwacht. Met een sterk verjongt team, met een gemiddelde leeftijd van slechts 21,4 jaar! Met dit gemiddelde heeft ONR dit jaar verreweg het jongste team.

De eerste twee wedstrijden werden gewonnen van SVM Marknesse (1-0) en CSVC (1-2) uit Coevorden. De derde wedstrijd kwam er echter een lastigere tegenstander, Angelso uit Emmen. Door een slechte eerste helft werd er met 2-1 verloren.

De vierde wedstrijd in deze competitie moest er worden gevoetbald tegen Drenthina uit Emmen. Dit bleek van te voren een cruciale wedstrijd te beloven in de eerste periode. Als er werd gewonnen zou ONR nog volop meedoen in de strijd en bij verlies zat dit er eigenlijk niet meer in.

Ondanks de start van de Rodermarktweek op vrijdagavond werd er zaterdagmiddag begonnen met een nagenoeg fitte selectie. Er werd scherp begonnen wat resulteerde in een kans voor Poel binnen een paar minuten. Er werd achterin niets weggegeven en ook op het middenveld stond het goed: er werd goed druk gezet op de tegenstander zodat er amper kansen voor de tegenstander kwamen.

ONR kreeg, vooral uit de counter, een paar leuke kansen. Plat miste echter 1 op 1 tegen de keeper en ook bij Vogelzang ontbrak de echte scherpte. Toch was het Drenthina die als morele winnaar de kleedkamer inging. ONR kwam erg onder druk, kreeg een paar doelpogingen tegen en mocht blij zijn dat het rust was.

In de tweede helft kregen de toeschouwers twee gelijkwaardige teams te zien. Beide ploegen probeerden te voetballen en bij vlagen was er goed positiespel te zien. Toch was het ONR die de score opende. Door een goede vrije bal kon Plat de bal op doel koppen. De keeper liet de bal los en in de rebound scoorde Plat de 1-0.

Hierna was het ONR die het betere spel liet zien. Er werd over het hele veld goed druk gezet en dat resulteerde in een grote kans voor Plat. Een terugspeelbal werd onderschept door Vogelzang en Plat kreeg de bal voor zijn voeten. Hij bleef rustig voor de goal en schoof de bal koeltjes langs de keeper. 2-0 in de 80e minuut.

De laatste tien minuten kwam er meer druk op de goal van ONR. De verdediging stond echter goed en daardoor kreeg Drenthina amper mogelijkheden. Toch kwam er in de 90e minuut een goal voor de bezoekers. Na een kluts schoot een speler van Drenthina de bal onhoudbaar in de goal. In de 95e minuut floot de scheidsrechter af.

ONR gaat dus met een goed gevoel de Rodermarktweek in en zal de drie punten deze week wel vieren. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij SVN ’69.